Bill Nightingale


 (image: http://xibalba.karmavector.org/images/nightingale.jpg)

Nicaraguassa asuva Etelän herrasmies, varakas sijoittaja ja seikkailija

William "Bill" Nightingale, Junior
S. 1895, Honduras

Historia


Bill Nightingalen isoisä oli Konfederaation puolella taistellut ratsuväen eversti Jack Nightingale (1832 - 1904) Alabamasta, joka pakeni Yhdysvalloista lapsineen sisällissodan päätyttyä. Hän asettui Hondurasiin, jossa hän kasvatti ainoan sodasta selvinneen poikansa William Sr.:n (1864 - 1927). William Sr:llä oli viisi lasta: ensimmäisestä avioliitostaan Amanda, toisesta Bill, Stephen, John ja Olivia.

1907 Nightingalejen suku siirtyi Hondurasista Nicaraguaan, jonne perustettiin Talladega Hillin tila. Bill kävi kouluja Yhdysvalloissa, ja aloitti yliopistossa liiketalouden opinnot, mutta värväytyi sitten laivastoon 1914. Hän osallistui taisteluihin Rajasodassa Meksikoa vastaan, ja sitten Suureen sotaan Euroopassa. Täällä hän yleni aliluutnantiksi 9. taistelulaivadivisioonassa, mutta sairastui espanjantautiin kuten käytännössä kaikki hänen laivallaan. Sotilassairaalassa Virginiassa hän tapasi tulevan puolisonsa Gertan (1900 - 1930), ja he avioituivat sodan loppuessa. Myös hänen veljensä Stephen ja John taistelivat sodassa; Stephen palasi kotiin raajarikkona, John rakastui itävallattareen ja muutti Salzburgiin.

Tämän jälkeen Bill katosi kartalta kuudeksi vuodeksi, joiden aikana hän kuitenkin sai ensimmäisen lapsensa ja kävi loppuun liiketalouden opintonsa. 1925 hän palasi sukunsa tilalle Nicaraguaan. Kun hänen isänsä menehtyi 1927, hänestä tuli Talladega Hillin isäntä ja Nightingalen suvun pää.

Billillä oli hyvät suhteet Nicaraguaa miehittäviin Yhdysvaltain sotavoimiin, ja kun miehitys 1933 päättyi, hän houkutteli majuri Harvey Gauncyn, joka oli nainut hänen Olivia-siskonsa, eroamaan aktiivipalveluksesta ja jäämään hänen turvapäällikökseen.

Jouluna 1936 Nightingale kaivoi Costa Ricassa maasta melkoisen määrän mayojen hopeaa, mutta menetti tämän tulitaistelussa meksikolaisten mayauskovien kanssa. Hän onnistui myöhemmin saamaan hopean takaisin Dominikaanisesta tasavallasta ja Jamaikalta, mutta hänen kiinnostuksensa niissä kohdistui pelkästään lautasiin, joiden sanotaan näyttävän tien alamaailman portille.

Tukikohta


Billin koti on Talladega Hill -niminen karjatila Nicaraguan ylängöllä, lähellä Estelin pientä kaupunkia.

Perhe


Della Wolcott Nightingale - s. 1875, Billin äiti ja hänen isänsä toinen vaimo, perheen matriarkka ja tilan de facto -johtaja.

Stephen Nightingale - s. 1896, Billin nuorempi veli, raajarikko jonka vasen sääri ja vasen käsi kyynärvarresta on amputoitu. Stephen vaikuttaa vammojensa katkeroittamalta, eivätkä hänen välinsä Billiin ole mutkattoman rakastavat.

Olivia Nightingale Gauncy - s. 1903, Billin pikkusisko, edustava ja hyvin käyttäytyvä rouva

Harvey Gauncy - Majuri evp, Billin turvapäällikkö, ajattelee kuin sotilas

Vivian (s. 1922), Francine (s. 1925), Juliet (s. 1927) - Billin tyttäret

Ross (s. 1923), Mabel (s. 1926), James (s. 1930), Anne (s. 1932) - Olivian ja Harveyn lapset
CategoryMuut
There are no comments on this page.
(C) Dare Talvitie 2015 :: Runs on GURPS :: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki