Wiki source for Kuvitus


Show raw source

Xibalban visuaalinen ilme hakee vielä muotoaan, mutta pari seikkaa on jo selviä.

//Paikallaolon illuusio// - eli suositaan kuvitusta, joka tähtää hahmon kokemukseen. Toisin sanoen: vastustamme halua käyttää valtavaa määrää mustavalkoisia ajankuvavalokuvia aivan kaikesta. Näitä voi toki käyttää viitteinä, mutta on syytä muistaa, että hahmoille ympäristö ei ole mustavalkoista. (Pelinjohto itse tuskin tuottaa ainakaan hahmoista värikuvia, vaan tyytyy luonnostelevaan harmaansävytyyliin, mutta kuvien tyylisuunta on enemmän realistinen kuin sarjakuvamaisen tyylitelty.)

//Tuotetaan kuvitusta itse// - eli vaikka verkosta voi metsästää referenssikuvia esimerkiksi hahmoista, ei käytetä kuitenkaan näitä kuvia oikeina, "virallisina" hahmokuvina vaan pohjina, joiden mukaan hahmokuvat piirretään, samaan tapaan kuin vaikkapa Sic Semperissä. Perustelukin on sama: tähdätään siihen, että kaikki hahmokuvat näyttävät suunnilleen saman tyylin edustajilta, sekä siihen, että hahmoista voi helposti tarvittaessa tuottaa uusia kuvia. Piirustustaitoiset pelaajat saavat piirtää itse, pelinjohto tekee parhaansa piirtääkseen muille.


===Kuvien tuominen wikiin===

Kuvien tuominen wikiin onnistuu täältä:

{{files}}

Tällä sivulla tulee vastaavasti näkyviin lista tätä kautta viedyistä kuvista. Eli jos haluat viedä wikiin kuvan joka on salainen kanssapelaajiltasi, toimita se pelinjohdolle vietäväksi tai sijoita se muualle nettiin ja vain linkitä se tänne.

**Kuvan sallittu maksimikoko on 500 KB, ja tiedostotyypit .jpg, .gif ja .png.**

Jotta kuva näkyisi suoraan jollakin wikisivulla eikä pelkästään tämän sivun kuvalistassa, pitää wikisivun tekstiin lisätä seuraavanlainen rivi:


%%
{{image url="images/Kuvitus/kuvannimi.jpg"}}
%%

(huomaa **Kuvitus** isolla alkukirjaimella)

Halutessaan voi myös määrittää kuvalle leveyden ja aseman:

%%
{{image url="images/Kuvitus/kuvannimi.jpg" width="400" class="right"}}
%%

Kuvat saattavat sijoittaa itseään sivuille vähän jännittävästi, yksinkertainen sijoittelu on parasta.

Ja lopuksi esimerkkinä papukaijakuva:

{{image url="images/Kuvitus/hell-parrot.jpg"}}


----
CategoryMeta
(C) Dare Talvitie 2015 :: Runs on GURPS :: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki