Wiki source for Wikiohje


Show raw source

Kampanjan sivut on toteutettu kokonaan wikinä. Käytetty järjestelmä on [[Wikka:HomePage| WikkaWiki]]. Sivujen katselu on mahdollista kaikille, mutta muokkaaminen tai kommentointi vaatii tunnusten luomista, ja tämä onnistuu vain pelinjohdon myötävaikutuksella. Jos pelaat kampanjassa, saat tunnuksen (jos et automaattisesti, muista pyytää.)

Wiki on yhteisöllinen järjestelmä, joten pelaajien on sallittua ja kaikin puolin toivottavaa tuoda tänne sisältöä - joko uusia sivuja luomalla tai olemassaolevia muokkaamalla. Pelinjohto päivittää tänne pelikertojen kuvauksia, jaksoluetteloa, hahmokuvauksia jne. Pelaajat saavat muokata sisältöä miten parhaaksi näkevät.

Wiki ei oletuksena ole diegeettinen.

===Tekniset käyttöohjeet===

Tekstin editointiohjeita löytyy sivulta FormattingRules. Editointia voi kokeilla [[SandBox| hiekkalaatikossa]] (jota voi editoida jopa kirjautumatta). Sivueditointi toimii yksinkertaisesti **tuplaklikkaamalla sivua**.

Uuden sivun voi luoda helpoimmin syöttämällä www-selaimen osoitekenttään sivun nimen, vaikkapa

//""http://xibalba.karmavector.org/munhahmonsivu""//

Tällöin wiki kysyy, haluatko luoda sivun.

===Kuvat===

Kuvan upload-ominaisuutta ei ole tätä kirjoittaessa otettu käyttöön. Kuvia voi sivuille lisätä, mutta itse kuvien on sijaittava jossain muualla webissä. Jos kuvanlisäilyä kovasti halutaan, voin koettaa päivittää versioon jossa tällainen toimii.

===Salaisuudet wikissä===

Wikiin voi tehdä myös salaisia sivuja määräämällä että muilla ei ole lukuoikeuksia luomaasi sivuun. Tämä tehdään alalaidan "Edit ""ACLs"" " (access control lists) -linkistä. Luo ensin sivu, kirjoita sinne jotain sisältöä, sitten klikkaa "Edit ""ACLs"" " ja anna vain itsellesi oikeus lukea sivua. (Pelinjohto pääsee täällä kaikkialle, tietty.)

----
CategoryWiki
(C) Dare Talvitie 2015 :: Runs on GURPS :: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki