Revision [281]

This is an old revision of Xibalba014 made by AdminDare on 2017-06-20 21:29:24.

 

014: Kääntymys<-- 013: Los Angeles - 015: -->

"Päämieheni haluaa tunnustaa syntinsä puhuttuaan papille."
- M. Leslie Gant

 


Los Angeles, Kalifornia, USA; lokakuinen perjantaiaamu


Tadley Venturesin ryhmä herää Vaghianien ravintolassa ja asunnolla. Illalla, kello kahdeksan aikaan on Rogues of the Wild Junglen ensi-ilta. Kun Renata käy ulkoiluttamassa Gasparia, hän huomaa, että suuri joukko ihmisiä katselee häntä pahasti, ja kolmikko jopa koettaa estää hänen pääsynsä takaisin. Hän viis veisaa heistä, ja palaa asuntoon. Nähtävästi ulkona on ainakin kymmenen vihamielistä tyyppiä. Ben ja Siegfried menevät ulos puhumaan heille. Selviää, että asuntoa piirittää joukko paikallisia, joiden keskuudessa on kiertänyt huhu, että Kirakosille ja Ninalle on tehty jotain ja ravintolassa majailevat vieraat ovat syyllisiä. Ben puhuu armenialaisten kanssa näiden kielellä, ja saa nämä puhuttua olemaan käymättä kenenkään kimppuun. Hän pyytää Kirakosia soittamaan Vigo-nimiselle porukan pääpäsmärille, ja näin tapahtuukin. Soiton jälkeen Vigo on silkkaa anteeksipyyntöä, ja päästää Tadley Venturesin lähtemään estämättä. Ben jää ravintolalle siltä varalta, että joku aikoo siellä pahoja.

Hotellilla on käynnissä raivoisa ensi-iltaan valmistautuminen. Kesken tämän Renatalle saapuu puhumaan miesten puvussa oleva nainen, joka hakee Tadley Venturesia. Nainen on M. Leslie Gant, Spahinin asianajaja, ja hän haluaa palkata Tadley Venturesin. Yhteydenotto lady Helenaan paljastaa, että sama juristi oli yrittänyt illalla ostaa Tadley Venturesia pois hänen asiakkaansa perästä. Nyt kyse ei kuitenkaan ole siitä. Spahini on karannut vankeudesta yön aikana, sen jälkeen kun poliisi oli yrittänyt murhata hänet. Tämä puolestaan oli johtunut siitä, että Spahini oli ilmeisesti päättänyt alkaa tunnustaa rikoksiaan. Hänen kesy murhaajansa, hollantilainen Rambout Corleis, oli ollut paikalla naamioituneena, pysäyttänyt murhan ja järjestänyt pomonsa ulos.

Gant haluaa Tadley Venturesin etsivän Spahinin ja toimittavan tämän elossa ja ehjänä virkavallalle. Valitettavasti Los Angelesin poliisiin ei voi luottaa, joten Spahini pitää jättää hänen juttuaan käsittelevälle tuomari Roselle. Gant tarjoaa $2000, mikäli tämä saadaan tehtyä ennen iltaa.

Etsimään


Gantin tarjous on hyvin epäilyttävä, mutta taustatutkimus vahvistaa hänen kertomuksensa. Spahinin tunnustukseen suhtaudutaan skeptisesti, mutta Gant väittää että gangsteri oli puhunut papille ja päättänyt puhdistaa sydämensä kunnolla. Mahdollisesti uhkaava kuolemantuomio oli myös saanut hänet koettamaan hankkia lievempää rangaistusta jos hän kertoisi kaiken. Nyt hänen kollegansa ja entiset alaisensa haluavat hänet hengiltä, samoin kuin korruptoitunut poliisi. Rose sen sijaan on lahjomattoman ja riippumattoman maineessa, ja hänen luonaan Spahini olisi luultavimmin turvassa.

Samalla kun tarjousta punnitaan, Constance Wolinski järjestää itsensä Siegfriedin kavaljeeriksi ensi-iltaan. Renata soittaa George-lavastajalle ja kutsuu tämän deitikseen. Tania Hockstetter huomaa Tadley Venturesin olevan taas ryhtymässä johonkin kiinnostavaan, ja puhuu itsensä mukaan tähän. Kun lady Helena kuulee, että Gantin uusi työtarjous ei olisi ristiriidassa Vaghianien "hyväntekeväisyyskeikan" kanssa, hän haluaa tarttua siihen. Ben ei kuitenkaan ole lähdössä mukaan: hän on luvannut pitää silmällä armenialaisten ravintolaa. Tämä tarkoittaa myös, että hän missaa ensi-illan, josta Helena on hyvin pettynyt.

Gant nostaa $2000 palkkion, joka jätetään pankkiin säilöön. Sitten Max, Siegfried, Renata ja Tania Hockstetter lähtevät Spahinin perään. Gant tietää tämän ja Corleisin piileskelevän etelässä Redondo Beachin satamassa, josta he luultavasti aikovat iltasella lähteä kohti Meksikoa. Tania järjestää ryhmälle elokuvayhtiöltä lainaan umpiauton. Puoli kahdentoista aikaan ryhmä pakkaa pukunsa takakoslaan, ja lähtee ajamaan etelään.

Redondo Beach


Redondo Beach sijaitsee kymmenen kilometriä Hollywoodista etelään päin.


Pelinjohtajan kommentit


Pelikerran kuvaus aloitettu

<-- 013: Los Angeles - 015: -->CategoryPelit
There are no comments on this page.
(C) Dare Talvitie 2015 :: Runs on GURPS :: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki