Revision [418]

This is an old revision of Xibalba020 made by AdminDare on 2019-03-04 21:13:27.

 

020: Aarteet avaruudesta


<-- 019: Tuomiopäivän kivi - 021: -->

"plaa."
- joku

 


Kingston, Jamaika, maanantai 7.3. 1938


 (image: http://xibalba.karmavector.org/images/team_moros.jpg) Royal Caribbean -klubilla lady Helena on puhunut Tadley Venturesin ryhmän mukaan tapaamiseen. Hänen majesteettinsa hallituksen ilmailuministerin virkamies nimeltä Norman Blunkett on lentänyt Kingstoniin, tarkoituksenaan käynnistää ensimmäinen vaihe Morosin luonnontieteellistä tutkimusta. Nopeasti koottuun työryhmään kuuluvat tohtori Jane Edwards (geologi), Fred Hoyle (matemaatikko) sekä Britanniasta tuotu vahvistus, tohtori Peter Anderson (kemisti). Tadley Ventures on tuotu mukaan tiedepuolen asiantuntijoina, vaikka heidän oikeat meriittinsä alalta vaihtelevat vähäisistä fiktiivisiin. Zelg on sentään oikea insinööri. Operaatio toimii hävittäjä HMS Morleylta käsin; aluksen komennossa on komentajakapteeniksi ylennetty Davies laivaston tiedustelusta. Davies ei selvästikään ole hyvillään siitä, että epäilyttävä Tadley Ventures on mukana tässä hankkeessa, mutta Blunkett on vastannut tähän vain, että lady Helenalla on kuvernöörin luottamus, ja niinpä myös hänen luottamuksensa.

Blunkett haluaa kuulla tutkimusprojekteista, jotka ryhmä voisi tällä kokoonpanolla toteuttaa. Budjetti on ilmeisesti varsin pieni - suurin panostus tulee sotilasaluksesta, jolta käsin operaatio toimii. Edwards haluaa tutkia seismologisia vaikutuksia. Anderson tahtoo näytteitä meteoriitista. Todetaan, että näytteiden kerääminen merenpohjasta sekä osuma-alueen pohjan kartoitus muutenkin on tarpeen.

Kokous ei ole pitkä. Blunkett hyväksyy tutkimussuunnitelman, ja totaaa tohtori Edwardsin olevan tiedepuolen päällikkö senioriteetin vuoksi. HMS Morley on lähdössä vielä samana aamupäivänä liikkeelle, ja laivaan pakataan Zeligin kaipaamaa teknistä mittaus- ja tutkimusvälineistöä.

Renata ja Siegfried käyvät Delfiinillä tekemässä osuma-alueen pikaisen tarkistuksen. Kymmenien kilometrien paksuinen, merenpinnasta pilvien tasolle yltävä sumualue vallitsee 120 kilometriä Jamaikasta etelään. Sumussa radio toimii surkeasti ja kompassi pyörii miten sattuu. Navigointi oletetulle alueelle johon Moros osoui on vaikeaa, ja korkeusmittarin kalibraatiokin on pielessä; vesilasku on töyssyinen. Merivesi on pari astetta lämpimämpää kuin voisi olettaa. Siitä kerätään näytteitä, ja Zeligin mukaan lähettämällä geigermittarilla varmistetaan, että merkkejä radioaktiivisuudesta ei ole. Renata käy pikaisesti sukeltamassa ja toteaa näkyvyyden pinnan alla olevan verrattaen huono - vain viitisentoista metriä, kun se normaalisti olisi täällä lähempänä kuuttakymmentä. Meteoriitti on myllännyt meren. Pohja on arviolta kahden kilometrin syvyydessä.

Näytteiden keräämisen jälkeen koneella lennetään sumumuurin läpi ja kierretään takaisin Kingstoniin.

Tällä välin Morley on jo päässyt lähtemään. Blunkett ja lady Helena ovat jääneet kaupunkiin toimimaan taustatukena, muu ryhmä on laivalla. Ben tarkistaa hävittäjän turvallisuuden. Zelig valtaa konepajan. Max juttelee aliupseeriston kanssa. Laiva saavuttaa iltaan mennessä sumuverhon reunan, ja sukeltaa sisään jonkin matkaa. Tutkijat keräävät näytteitä ja kaikuluotaavat pohjaa, mutta ainakaan täällä kaukana mitään kovin epätavallista ei löydetä. Yö vietetään verhon länsipuolella. Renata ja Siegfried puolestaan yöpyvät mukavasti Siegfriedin talolla.

Sumuun


Merikortti Morosin iskemästä. Sumu yltää noin 20 km päähän keskipisteestä.
Aamulla Siegfried ja Renata lentävät Morleylle. Kone kiinnitetään vaijerilla hävittäjän perään, ja hävittäjä suuntaa usvamuuriin. Jo ulkopuolelta on otettu paljon näytteitä, mutta tiedeväki haluaa tarkempaa dataa.

Sisällä suunnistaminen on vaikeaa, mutta kaikuluotauksen avulla löydetään ensimmäinen kiintoisa kohde: Eve's Ridge -niminen merenalainen rinne, jossa pohja kohoaa 2000 metristä vain hieman yli 300 metriin. Meteoriitti ei ainakaan ole pyyhkinyt rinnettä olemattomiin, ja kaapeleilla nostetaan näytteitä.

Zelig näyttää Renatalle laivan varastossa olevan Britanniasta tuodun Tritonia-syväsukelluspuvun, jonka pitäisi toimia 370 metriin saakka. Jos jossain haluttaisiin käydä fyysisesti vilkaisemassa maisemia, tämä olisi paras paikka, Tritonia väline, jolla sen voisi tehdä ja Renata henkilö, jolla on kokemusta kypäräsukelluksesta ja vedenalaisesta ympäristöstä.


Pelinjohtajan kommentit


Kuvaus kesken, mut jos kerrankin koettaisi tehdä tämän ajoissa


<-- 019: Tuomiopäivän kivi - 021: -->CategoryPelit
There are no comments on this page.
(C) Dare Talvitie 2015 :: Runs on GURPS :: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki