023: Teurastamon nyrkit


<-- 022: Nalga de Maco - 024: Karibian merirosvot -->

"Nimeni on Schmidt, mutta ystävilleni olen Paroni."
- Siegfried

 


Kingston, Jamaika, perjantai, elokuun alku 1938


 (image: http://xibalba.karmavector.org/images/Kuvitus/who_is_who.jpg) Karibianmeren kuuma kesä on Tadley Venturesille laihaa aikaa. Lisäksi saarella uudelleen puhjenneet sokerityöläisten mellakat ovat kiristäneet tilannetta kaupungissa. Poliisi on hajottanut mellakoita kovin ottein, mutta työläiset eivät tunnu rauhoittuvan. Renata on tehnyt hanttihommia satamassa, Siegfried on käynyt mantereella, Max on elättänyt itseään puuseppänä ja Ben hoitanut hieman lain ulkopuolella olevaa osto- ja myyntibisnestä. Tässä toimessa hän on kuullut kaikenlaista, joten Tadley Venturesille tarjottava toimeksianto ei varsinaisesti yllätä häntä.

Yhtiön toimistossa on asiakkaana Mister Maung, jonka antiikkiliike on edellisyönä palanut - tuhopoltettu, kuulemma. Mister Maung sanoo, että poliisilla on liian kiire mellakoiden kanssa ehtiäkseen tutkia tätä rikosta, ja joka tapauksessa Kingstonin aasialaisiin kohdistuvat rikokset ovat aika matalalla heidän arvoasteikossaan. Häntä itseään tuhopoltto kuitenkin harmittaa, ja hän haluaa palkata Tadley Venturesin huolehtimaan, että oikeus tapahtuu. Hänelle ei ole niin tarkkaa, kenen oikeus - brittiläinen siirtomaaioikeus kelpaa hyvin, mutta muutakin voi tarjota. Maung tietää jo, kuka tuhopolton teki: kuubalainen gangsteri nimeltä Ezekiel Gomez, työnantajanaan Tadley Venturesin tuttu Domingo Villalobos. Jo Villalobosin nimen kuuleeminen saa Siegfriedin haluamaan hyväksyä tarjouksen. Muut ovat hieman varovaisempia, mutta vaikuttaa siltä, että Maung on toiveissaan hyvin suoraviivainen. Hänelle riittää, että Gomez joutuu vastaamaan tuhopoltosta; seuraukset Villalobosille ovat bonusta, mutta hän ei erikseen edellytä.

Asiasta keskustellaan. Mister Maung on epäilemättä rikollinen, mutta hänen kanssaan Tadley Venturesilla on ollut melko siedettävät välit. Maung on tavallaan kunniallinen, ja toisaalta mikäli hän ei saa oikeutta tällä tavoin, hän varmaan hankkii sitä muuuten, rumemmilla keinoilla. Toimeksianto otetaan vastaan. Maungilla on kaksi kiinalaista todistajaa tuhopoltolle, ja Max käy haastattelemassa heitä. He kertovat nähneensä hevoskärryillä Maungin liikkeen ohi ajaneen miehen heittäneen polttopullon ikkunasta sisään. Todistajat puhuvat vain kiinaa, ja heillä on monimutkaisia perhesiteitä Maungiin. Siirtomaan oikeusjärjestelmä ei välttämättä heidän todistukselleen paljon painoa antaisi. Kiinalaisten kanssa puhellessaan Max päätyy arvioon, että Maung itse on etniseltä alkuperältään burmalainen.

Ben ja Renata silmäilevät palanutta antiikkiliikettä ja haastattelevat muita naapureita. Antiikkiliike on lähellä kiinalaiskortteleita, muttei missään ghetossa, ja kadulla on valkoisteenkin liikkeitä. Antiikkikaupan mukana paloi vieressä ollut varasto, jonka omistajaa ei tavoiteta. Naapurin ranskalaisen viinejä tuovan perheyrityksen henkilöstö ei nähnyt tulipaloa, mutta on tuohtunut tapahtuneesta.

Villalobosin tiedetään majailevan hotellissa, joten Siegfried käy sen ala-aulassa vetelehtimässä. Hän näkeekin aamiaiselta poistuvan kasinoyrittäjän parin turvamiehen kanssa; tämä poistuu kalliin näköisellä umpiautolla. Hotellilla tiedetään kertoa, että Villalobos on aktiivisesti ostanut maata Kingstonista ja suunnittele laillisten operaatioidensa laajentamista tänne.

Tiedot lyödään yhteen iltapäivästä. Lady Helena on käynyt lounastamassa tuttaviensa kanssa, ja osaa kertoa Villalobosin sijoituksista lisää. Niitä ei ole vielä paljon, mutta aikomuksena on varmasti hankkia enemmän. Lisäksi Villalobos on ilmeisesti poliisipäällikkö Adam Langdonin kaveri; tuskin Langdon tarkalleen Villalobosin taskussa on, mutta suhtautuu kuitenkin kuubalaiseen suopeasti, mikä ennestään vaikeuttaa hänen kampeamistaan pois kaupungista. Gomez puolestaan on kuuleman mukaan intohimoinen nyrkkeilyharrastaja (jolla on superraskaan sarjan veli) ja hän on ottanut komentoonsa Kingstonin paljasnyrkkeilyareenan. Siellä on tänä iltana isoja otteluita, ja ryhmä päättää käydä vilkaisemassa paikkaa.

Teurastamolla


Kymmeniä vuosia sitten joku brittikolonialisti oli päättänyt rakentaa Kingstoniin samanlaisen suuren teurastamon, joita Englannista löytyi. Trooppisessa ilmanalassa tiilitalo oli kuitenkin osoittautunut aivan liian kuumaksi, ja valtava kolossi oli pitänyt hylätä. Sittemmin sen oli vallannut kaupungin uhkapelialamaailma, ja parin viimeisen vuoden ajan siellä oli pidetty paljasnyrkkeilyotteluita. Hyvän matkaa keskustan ulkopuolella sijaitseva kompleksi ei herättänyt poliisin huomiota niin kauan kuin siellä ei kuollut kukaan, jolla oli väliä.

Teurastamon ulkopuolellekin rakennus henkii kuumuutta. Shillingin sisäänpääsymaksujen jälkeen ryhmä kiemurtelee kapeita tiilikäytäviä ja portaita pitkin seisomakatsomoihin varsinaisen areenan yläpuolella. He tulevat erikseen: Max ja Ben yksin, Renata satamanaisten porukassa. Lorant on pukenut Siegfriedin tuomaan mieleen nykyaikaisen merirosvon. Sisällä katsomossa on kuuma, vaikkei illan ensimmäisiä otteluita varten katsmo ole edes täynnä. Kuuleman mukaan Gomez on kuunnostanut paikkaa melkoisesti viimeisen kuukauden aikana: rotat on ajettu pois, puusta tehtyjä rakenteita on korjailtu ja kattoon on asennettu suuri tuuletin, josta ei tosin tunnu olevan paljonkaan hyötyä.

 (image: http://xibalba.karmavector.org/images/gomez_bros.jpg) Max käy alun vapaissa matseissa ottelemassa Heprealaiseksi kutsuttua isoa juutalaista nyrkkeilijää vastaan ja voittaa. Muut matsit ovat nopeita tai verisiä. Siegfried on lyönyt omasta mielestään pikkusumman vetoa Maxin puolesta, ja voittaa kohtalaisesti. Teurastamon kontekstissa punnan veto on kuitenkin ollut sen verran iso, että voitot maksetaan alakerran toimistossa. Siellä istuu puvussa valtavan kokoinen Alejo Gomez, Ezekielin veli. Max ehti nähdä Alejon vilaukselta ennen omaa otteluaan, ja muistaa nähneensä tämän lähes vuosi sitten Havanassa. Siegfriediltä kysytään nimeä, ja hän antaa Rogues of the Wild Jungle -roolihahmonsa nimen.

Joseph HartSitten Ezekiel Gomez itse ilmestyy areenalle avaamaan illan varsinaiset ottelut. Ammattilaisnyrkkeilijät pieksevät toisiaan, ja mestaruusottelussa lavalle nousee toinen puolituttu; venezuelalainen Raúl Tello. Hänen vastustajansa Joseph Hartin selässä on valtavan kokoinen silmätatuointi, samanlainen joka nähtiin mm. Hugo Einbundin myrkytystä yrittäneellä kultistilla. Tatuoitu Hart voittaa ottelun valtavalla iskunottokyvyllään. Renata panee merkille, että neljä hänen kaveriaan kannustaa häntä seisomakatsomosta kuin messuamalla jotain. Kavereista parilla näkyy samanlainen, mutta pienempi tatuointi, ja Hartin ottelun jälkeen erään kaverin nenässä näyttää olevan veritippa.

Raúl, Vargas ja TomasOtteluiden jälkeen ihmiset keräävät vetovoittojaan. Siegfried kuulee Ezekiel Gomezin sanovan veljelleen, että uusi mestari Hart vaikuttaa kovalta kaverilta, joka on palkattava. Hän vaihtaa myös pari sanaa tuntemattoman englantilaisen rouvan kanssa, joka on keräämässä omia huomattavia voittjaan. Siegfriediltä on varastettu taskukello, mutta kun hän mainitsee tästä Alejolle, hän pyöräyttää rattaita hieman, ja kello löytyy.

Ben taas jäljittää ex-mestari Raúlia, joka niinikään kohtaa kaverinsa Vargasin. Ben juttelee heille, ja kuittaa menneisyyden antagonismin parilla lasillisella. Hän haastattelee Raúlia ottelusta, ja tämä sanoo, että hänen vastustajansa oli itse paholainen. "Kukaan, jota lyön tuolla tavoin, ei kimpoa matosta niinkuin tyhjää vaan." Raúl selvästi pelkää Hartia, ja hänen kertomuksensa ottelun kulusta saa Benin arvioimaan, että jotain hämärää uuden mestarin voitossa oli. Kolmikko on juuri nyt vailla työtä, joten Ben palkkaa heidät; ensimmäiseksi hän saa heidät piirtämään sokkeloisen teurastamon kartan, johon kuuluu nyrkkeilijöiden alueet. Aivan kaikissa tiloissa nämä eivät ole olleet, mutta laajemmin he ovat paikkaa nähneet kuin kukaan Tadley Venturesista.

Max ja Renata lähtevät seurailemaan Hartia, joka yhyttää muut tatuoidut miehet, ja lähtee näiden kanssa satamaa kohti. Matkalla satamaan tatuoitu ryhmä onnistuu kadottamaan seuraajat.

Lauantain toimia


Aamiaistapaamisen jälkeen ryhmä lähtee tahoillaan penkomaan asioita lisää. Renata etsii tatuoituja miehiä satamasta, muttei löydä; hän kuitenkin kuulee, että näitä on enemmänkin kuin eilen nähdyt. Ben murtautuu Villalobosin hotellihuoneeseen, mutta löytää sieltä vain merkityt pelikortit sekä jotain edellispäivän tapaamistietoja.

Gomezien asuinpaikka ei ole tiedossa, ja satamassa penkova Renata näkee kitkaa kiinalaisten ja kuubalaisten välillä. Tieto Maungin liikkeen palamisesta on kaikkialla. Joukko kuubalaisia ei pidä Renatan kysymyksistä ja piirittää hänet, mutta Renata sukeltaakin Gasparin kanssa suoraan mereen ja jättää kuubalaiset hämmästelemään asioita.

 (image: http://xibalba.karmavector.org/images/tabitha_cole.jpg) Jotenkin lounaan tiedonvaihto päätyy käsittelemään naista, jonka Siegfried oli nähnyt nyrkkeilyottelussa. Lady Helenalle tämän ulkonäkö ei sano mitään, mutta Renata pani saman naisen merkille aiemmin satamassa. Varakas englantilaisnainen on kaksi kertaa jo nähty hieman epätodennäköisessä paikassa - pelkkää sattumaako? (GM: Tässä oli jotain muutakin, mutta en millään muista, mitä se oli.) Ben päätyy juttelemaan Mister Maungin kanssa tatuoiduista miehistä, ja hän selvästi tietää näistä jotakin. Maung sanoo, että olisi epätoivottavaa jos tatuoidut ja Villalobos/Gomezit päätyisivät tekemään yhteistyötä. Kysyttäessä Maung sanoo tuntevansa Siegfriedin ja Renatan mainitseman naisen. Nainen on nimeltään Tabitha Cole, ja hän on joskus tiedustellut Maungilta tatuoiduista miehistä. Itse tatuionnista Maung ei joko osaa tai tahdo sanoa enempää. Hän kuitenkin toivoo, että asiat Gomezin suhteen liikkuvat nopeasti.

Ryhmä tekee suunnitelmia. Vargas oli osannut kertoa, että Ezekiel Gomezin tavanomaisin reaktio kaikkeen harmittavaan on sytyttää se tuleen - hän oli varmaankin polttanut myös Siegfriedin pelissä voittaman auton ja veneen edellisvuonna. Tätä päätetään käyttää häntä vastaan.

Lauantai-iltana Siegfried käy jälleen teurastamolla, mutta kieltäytyy kutsusta Alejo Gomezin luo sikarille sanoen, että hänellä on muuta tekemistä. Sitten Benin palkkaama ja ohjeistama Vargas ryhmineen käy juttelemassa Gomezien kanssa, ja paljastaa heille, että Siegfried ei ole kuka väittää olevansa, vaan nuuskija, joka koettaa kaataa Gomezien ja Villalobosin liiketoimintaa. Kun Gomez raivostuu tästä, Vargas sanoo tietävänsä, että Siegfried on juuri ostanut huvimajan meren rannasta, ja jopa tämän kallis lentovene on huvimajan rannassa...

Yön laskeuduttua Tadley Venturesin ryhmä väijyy Siegfriedin juuri ostaman huvimajan pihassa. Melko pian teurastamolle viedyn viestin jälkeen auto oli ajanut hitaasti majan ohi, ja pari tuntia myöhemmin rantaa pitkin majalle hiipii kolme miestä kantamusten kanssa. Heillä on kanisteri bensaa ja ilmeisesti aikeena tuikata maja tuleen. Kun tulitikku syttyy, terassilla oleva Siegfried kamppaa ensimmäisen miehen. Muut vetävät pistooleita esiin ja huutavat "seis". Porukassa mukana oleva Ezekiel Gomez koettaa paeta huvimajan läpi, mutta Ben ampuu häntä kyynärpäähän. Pako katkeaa lyhyeen. Tuhopolttajat antautuvat, ja heidät luovutetaan poliisille. Luovutuksen yhteydessä Siegfried kertoo, että kyseessä ovat varmaan samat lurjukset, jotka sytyttivät toissayönä tulipalon kiinalaisessa antiikkiliikkeessä; pari kiinalaista voinee yrittää tunnistaa heidät.

Lopputuloksena Ezekiel Gomez pidätetään tuhopoltosta ja toisen yrityksestä. Villalobosin kerrotaan käyneeen maanantaina keskustelun Mister Maungin kanssa, joka päättyy siihen, että Villalobos raivostuu ja marssii ulos; Mister Maung on tyyni ja rauhallinen kuten aina. Kingstonin alamaailman silmissä on selvää, kumpi näistä kahdesta on kannatettavampi hahmo.

Satamasta löytyy menehtynyt nuori mies, jolla on silmätatuointi. Hänessä ei ole naarmuakaan, ja arvellaan, että hän on vain kuollut sydänkohtaukseen. Max kuitenkin epäilee, että tatuoidut tukivat Hartia nyrkkeilyottelussa okkulttisilla keinoilla, ja tästä piti maksaa hinta. Niin tai näin, Hart ei puolusta mestarin titteliään ja muutenkin tatuoidut näyttävät pitävän paljon matalampaa profiilia.

Lentokentältä kuuluu, että Tabitha Cole on noussut koneeeseen, joka lähti kohti Brittien tuulenpuolen saarten koloniaa ja Grenadan saarta. Kukaan ei tiedä, mitä hän täältä halusi.


Pelinjohtajan kommentteja


Errata! Pelissä sanoin, että Villalobosin kasino on Port Antoniossa, mutta se onkin Montego Bayssa. Tällä ei ole paljon väliä - molemmat ovat Jamaikan pohjoisrannan kaupunkeja.

Hieman epätasainen peli. Rakenteena oli vain joukko yhteentörmääviä suunnitelmia - tai ehkä enemmänkin suunnitelmia, joilla oli hienoista kosketuspintaa toisiinsa. Silmätatuoitujen aikeet eivät suoraan liittyneet Villalobosin rikostoimintaan mitenkään, ne olivat vain B-juoni.


<-- 022: Nalga de Maco - 024: Karibian merirosvot -->


CategoryPelit
There are no comments on this page.
(C) Dare Talvitie 2015 :: Runs on GURPS :: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki