Revision [539]

This is an old revision of Xibalba029 made by AdminDare on 2020-11-10 15:36:30.

 

029: Kaappaus yössä


<-- 028: Palkkionmetsästäjät - 030: -->

"Viemme herra Goven vastaamaan tekemästään murhasta"
- Siegfried

 

Wirksworth, Nicaraguan ja Hondurasin raja, tammikuu 1939

 (image: http://xibalba.karmavector.org/images/ww-aerial.png)
Kun yö on koittanut ja kaivoskylä käynyt nukkumaan, Tadley Venturesin ryhmä ylittää joen kumiveneillä, ja livahtaa viidakkoon Wirksworthin pohjoispuolella. Yö on sysipimeä, eikä valoja uskalleta käyttää. Max johdattaa ryhmän parin sadan metrin matkan raivatun alueen laitaan. Sieltä livahdetaan tiilisen varaston nurkalle karttaen kiertovartiota. Max kiertää kauas jalostamon takanurkalle polttopullon kanssa, muut etenevät Goven talolle. Se on kaksikerroksinen pieni omakotitalo keskeisellä paikalla, ja se on aivan pimeänä. Sama pätee muuhun kylään; vain parista harvasta ikkunasta näkyy valonkajoa. Kirkolla palavat kynttilät ovat melkeinpä kirkkain valonlähde. Kiertovartiolla on lyhty, samoin laiturilla istuvalla vartiokaksikolla.

Ikkunat ovat kiinni, joten Ben käy lukon kimppuun. Sen parissa menee hetki, ja ryhmä joutuu piiloutumaan kiertovartion kävellessä ohi. Kuitenkaan pimeydessä heitä ei huomata. Lopulta ovi saadaan auki, ja talo tutkitaan - mutta se paljastuu täysin tyhjäksi. Goven vuoteessa ei ole nukuttu, alakerrassa olevassa palvelijan huoneessa (jossa oletettavasti yöpyy guardian sotilas) on sijaamaton vuode. Missä kaivoksen omistaja on? Siegfried epäilee, että hän saattaa olla kirkolla katumassa pahoja tekojaan. Arvellaan, että ennemmin tai myöhemmin hän sieltä kyllä palaa, joten ryhmä piiloutuu eri puolille taloa ja odottaa.

Kuluu kymmeniä minuutteja. Max havaitsee jotain liikettä laiturilla: ihmisiä, valoja. Kaksi ihmistä nousee soutuveneeseen suurten säkkien kanssa, ainakin kolme muuta on laiturilla. Joelle tai viidakkoon lähteminen yöllä on aika kahelia, mutta näin kuitenkin tehdään: veneessä oleva pieni lyhty lipuu selvästi alavirtaan ennenkuin viidakko kätkee sen näkyvistä. Max livahtaa jalostamon nurkalta varastolle saadakseen parempaa kuvaa siitä mitä on tekeillä.

Laiturilla on ollut pari ylimääräistä guardian sotilasta, jotka kulkevat Maxin ohi rupatellen. Toisen mielestä oli aika kylmää lähettää ketään joelle ilman aseita, mutta toinen on sitä mieltä, että pomo olisi myös voinut antaa ampua heidät niille sijoilleen. Ilmeisesti laiturilla tapahtui jokin yöllinen karkoitus? Vartijat siirtyvät vartijoiden parakkiin, ja Max palaa aiemmalle tarkkailupaikalleen.

Rommia


Viimein Gove palaa kotiinsa, mukanaan guardian vartija. Tadley Venturesin piiloutunut ryhmä seuraa, kuinka hän istuu olohuoneensa pöydän ääreen, ottaa kaapista rommipullon, ja pyytää vartijaa juomaan kanssaan. Kello on ehkä kaksi yöllä.

Vartija ei oikein voi kieltäytyä pomon kutsusta ryypiskelemään. Juominen ei ole superreipasta, ja enemmän kyseessä on Goven tarve avautua siitä, miten paljon häntä raivostuttaa uskollisuuden puute. Jutuista käy ilmi, että Goven naisystävä Consuela Avaz oli pettänyt häntä pääinsinööri Jeronimo Puertan kanssa. Gove oli saanut molemmat kiinni rysän päältä, ja rangaistukseksi antanut kummallekin potkut ja ajanut heidät pois kylästä, yöhön, veneellä. Gove kokee olleensa jalomielinen ja laupias, vaikka järkevästi veneellä selviämismahdollisuudet ovat korkeintaan 50/50.

Ulkona Max näkee, kuinka guardian sotilas käy viereisessä talossa antamassa raportin guardian päällikkö Manuel Riosille. Rios pukeutuu, ja menee sitten tapaamaan Govea tämän taloon.

Gove päästää Riosin sisään. Rios varmistaa, että kaikki on kunnossa, ja vapauttaa sitten sotilaansa nukkumaan ja jää itse juomaan pomonsa kanssa. Sotilas vetäytyy alakerrassa sijaitsevaan makuuhuoneeseensa, jonka sängyn alla Renata piileksii. Kun sotilas on sammuttanut kynttilän ja hänen hengityksensä on tasaantunut, Renata kierii pois sängyn alta, ottaa sotilaan kiväärin seinän vierestä, ja livahtaa sen kanssa takaisin piiloonsa.

Huussiin piiloutunut Ben on kärsimätön. Pimeyttä on jäljellä enää runsaat kolme tuntia, ja jos Gove meinaa valvoa aamuun asti, asiat käyvät hankaliksi.

Pelinjohtajan kommentteja


kuvaus aloittamatta


<-- 028: Palkkionmetsästäjät - 030: -->


CategoryPelit
There are no comments on this page.
(C) Dare Talvitie 2015 :: Runs on GURPS :: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki